Търговците в моловете са готови за протест с искане за по-ниски наеми и

...
Търговците в моловете са готови за протест с искане за по-ниски наеми и
Коментари Харесай

Търговците по моловете готвят протест

 Търговците в моловете са подготвени за митинг с искане за по-ниски наеми и понижено работно време. Две седмици след отварянето на обектите им те регистрират малко клиенти и доста насъбрани загуби.

" Клиентите са доста по-малко от преди. Това не е ненадейно заради ред аргументи. Заради това, че доста от хората избират да не излизат от у дома, макар че падна възбраната. Заради това, че е некомфортно да се пазари на два метра един от различен. Некомфортно е да избираш стока и да ти дишат в гърба. Борбата на търговците е да оцелеят, не да излязат " на зелено ", каза пред Нова тв Мариан Колев от Българската ритейл асоциация. 

По думите му по времето, в което е имало възбрана за работа на търговски обекти и молове, е задължително освобождаването от месечен наем. Асоциацията упорства и за фиксиране на неустойките при повреждане на контракт за подобен. " Много от наемодателите са планували неустойки в размер на дължимите суми до крайния период на контракта. Понякога става въпрос за 5-7 години ", посочи Колев.

Другото искане на притежателите на магазини е намаляването на работното време и те да затварят в 20:00 ч., вместо в 22:00 ч. По думите на Колев, това ще понижи разноските им за обезпечаване на работна мощ и ще обезпечи повече време за стерилизация.

Емануил Гинев е шеф на търговски обект. Той изясни, че клиентите заобикалят да пазарят след 20:00 ч. По думите му в последните две седмици се регистрира 25-30% спад на облагите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР